La aniversarea Universității de Stat Moldova din Chișinău

Cea mai mare universitate din Republica Moldova, Universitatea de Stat Moldova (USM) de la Chișinău, parteneră cu Universitatea „Ștefan cel Mare”, împlinește anul acesta 70 de ani de existență.

Particip, zilele acestea, la o serie de manifestări închinate evenimentului aniversar, printre care un colocviu  internațional pe tema traducerii și a interpretariatului, dar și programul Școlii doctorale în cadrul căreia voi susține două conferințe, la inițiativa doamnei Decan Profesor habilitat Ludmila Zbanț, de la Facultatea de Limbi și literaturi străine, căreia îi mulțumesc în mod special pentru prietenia ce ne leagă de peste două decenii precum și pentru colaborarea excepțională cu universitatea suceveană.

Pe 30 septembrie, ca membru al colectivului didactic al acestei puternice universități (sunt Doctor Honoris Causa al ei, dar și Membru onorific al Catedrei de Filologie Franceză), la invitația Rectorului Gheorghe Ciocan, voi rosti un discurs solemn în ședința festivă a Senatului USM. Voi vorbi despre parcursul nostru comun, despre proiectele de cercetare care ne leagă, despre Masteratul internațional francofon de traduceri cu diplomă dublă Suceava-Chișinău, despre limba română, despre prezent,dar, mai ales, despre devenire.

În calitate de membru în Comisia de învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, de membru în Comisia Comună pentru integrarea europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, voi susține ideea parcursului nostru comun în Uniunea Europeană, pașii fermi pe care îi facem pe calea democrației și a susținerii reciproce.

Am fost și continuăm pe același drum!

(Colocviul internațional al doctoranzilor organizat de CODFREURCOR, USM)

(Ședința solemnă a Senatului USM)

(Spectacol festiv dedicat aniversării a 70 de ani de la înființarea USM)

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: