Cea de a 29-a Reuniune a APF – Regionala Europa

Particip, începând de astăzi, 26 septembrie, la cea de a 29-a Reuniune a Adunării Parlamentare a Francofoniei – Regionala Europa, care se desfășoară în Italia, la Saint Vincent, Vallée d’Aoste.

Tema generală a dezbaterilor este FRANCOFONIA ECONOMICĂ, iar intervenția mea va fi în cadrul secțiunii: „Rolul inovării și al economiei cunoașterii, măsurile ce vizează întărirea formării și ameliorarea accesului tinerilor la antreprenoriat și susținerea întreprinderilor în contextul internaționalizării.”

Este momentul să mulțumim APF pentru susținerea acordată Delegației Parlamentului României în schimbarea statutului acesteia din membru asociat în membru cu drepturi depline. Votul APF a fost acordat în cadrul intâlnirii de la Antananarivo, Madagascar, în iulie 2016.

Voi exprima preocupările României pentru schimbări majore în educație care vizează, printre altele, dezvoltarea învățământului profesional și întărirea învățământului dual. Proiectul „România educată”, lansat de Președintele României, se află în plină desfășurare, implicând, direct sau indirect, toți actorii societății românești responsabili cu educarea și formarea tinerei generații, dar și cu cercetarea științifică.

În cuvântul meu voi aminti importanța organizării Forumului Mondial al Femeilor Francofone, la București, în 2017, ca și a Forumului economic din 2018, la inițiativa  Secretarei generale a OIF, doamna Michaëlle Jean și a Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis.

img_1861

Reuniunea Președinților secțiilor APF – Regionala Europa
Impreună cu doamna Maria Ciobanu, Președinta secțiunii moldovene

img_1869

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: