Întrebare adresată Domnului Mircea DUMITRU, Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice

download

ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Mircea DUMITRU, Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice
De către: Sanda-Maria ARDELEANU, deputat PNL de Suceava
Obiectul întrebării: aspecte privind organizarea concursului de ocupare a funcțiilor de director din cadrul unităților de învățământ preuniversitar

Stimate Domnule Ministru Mircea DUMITRU,

Ca urmare a inițiativei Dumneavoastră de a deschide un dialog pe tema depolitizării școlii, am primit, în cadrul programului de audiențe la Biroul parlamentar, o serie de sesizări și propuneri venite din partea unor directori de școli și grădinițe din județul Suceava, precum și din partea reprezentanților unor sindicate din învățământ.
Vă adresez, respectuos, în numele colegilor din învățământul preuniversitar, următoarele întrebări, în speranța că ele vor găsi răspunsul așteptat:
1. Considerați oportună introducerea incompatibilității între funcția de inspector școlar sau director și calitatea de consilier local sau județean?
2. Cum putem vorbi de o înlăturare a politicului în organizarea concursului pentru ocuparea funcției de director din cadrul unităților de învățământ preuniversitar de vreme ce din comisiile de evaluare fac parte și consilieri locali, membri în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ, persoane active în partidele politice?
3. Nu credeți că este momentul ca propunerile pentru funcția de director dar și de inspector școlar să vină din rândul cadrelor didactice, iar modalitatea de numire să se facă și prin votul direct al acestora?

Stimate Domnule Ministru Mircea Dumitru, declarațiile Dumneavoastră ferme conform cărora „după 10 ani de intruziune politică în școală credem că este momentul pentru reprofesionalizarea managementului școlar” și „să punem capăt practicilor care, an de an, au afectat profund școala”, ne dau curajul să sperăm că putem ajunge la un moment T0 în care, în sfârșit, în managementul școlii, să primeze competența și integritatea.

Rog primirea unui răspuns în scris.

Vă mulţumesc.

Cu deosebită consideraţie,
Deputat PNL,
Prof. univ. DHC Sanda-Maria ARDELEANU

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: