141 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal

            Astăzi, la sediul Partidului Național Liberal Suceava, a avut loc o întâlnire cu tinerii liberali pentru a marca 141 de ani de Liberalism românesc.

            În debutul întâlnirii noastre,  Bogdan Brumă și Tiberiu Maria au introdus invitații în atmosfera liberală făcând o frumoasă prezentare a istoriei partidului. În completarea informațiilor furnizate de tinerii liberali, am ales să vorbesc despre savantul istoric martir Gheorghe I. Brătianu,  o figură emblematică pentru istoria Partidului Național Liberal, un model care și astăzi poate reprezenta o cauză a luptei tinerilor liberali pentru o Românie democrată și prosperă. În cuvântul meu, am încercat să readuc mereu în discuție o idee de bază: noi ca oameni politici trebuie să avem clar în minte faptul că înaintașii noștri liberali au fost oameni de o calitate extraordinară, patrioți și militanți adevărați, care s-au sacrificat pentru crezul Partidului Național Liberal. Trebuie să nu uităm că PNL a luptat încă de la început pentru libertate, prosperitate, demnitate și unitate – 4 valori clamate încă de la înființarea partidului, valabile și astăzi dar subsumate crezului nostru pentru o democrație adevărată.
            Capodoperele lui Gheorghe I. Brătianu, Marea Neagră și O enigmă și un miracol istoric: poporul român, reprezintă o bibliografie de bază pentru militanții liberali și sper că cei prezenți astăzi vor simți nevoia să le aprofundeze. Este important să fim ancorați în prezent, facem parte din generația care contribuie efectiv la marea reformare a PNL, dar conștiința de militanți liberali în formare a tinerilor trebuie să se întăreasca sub semnul conștientizării apartenenței la un mare partid istoric, ai cărui membri marcanți rămân simboluri ai luptei pentru românism.
            Am încurajat tinerii prezenți spunându-le că alăturarea numelor lor cu cel al lui Gheorghe I. Brătianu nu poate decât sa-l mulțumească în ceruri pe marele savant istoric martir, iar pe ei trebuie să-i mobilizeze în lupta pentru ideile liberale.
            Prezent la eveniment, Prof. univ. dr. Radu Pentiuc, Consilier Județean din partea PNL, a făcut un apel către tinerii liberali ca, pe lângă profesie, să-și materializeze dorințele și pasiunile productiv, totodată atrăgând atenția asupra faptului că nu neapărat albastru și galben cu o săgeata ne pot da o direcție ci faptele Partidului Național Liberal prin resursa sa umană. Domnia sa a ținut o pledoarie pentru muncă și determinare în numele românismului, astfel încât istoria PNL să continue.
         Ne dorim ca aceste întâlniri să se repete într-o formă organizată, ele fiind cel mai bun pretext pentru a realiza formarea direcției de acțiune și atitudine politică a tinerilor liberali suceveni.
         La mulți ani Liberalismului românesc!

IMG_1857 (2) IMG_1851 (2) IMG_1850 (2) IMG_1833 (2) 13288562_1133124750051454_1556466473_o 13262141_1133124820051447_1899892064_o

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: