Avem nevoie de SOLIDARITATE!

„Cazul Bodnariu”, în toată complexitatea și sensibilitățile pe care le conține, reprezintă încă un exemplu recent de MARE SOLIDARITATE UMANĂ EUROPEANĂ.

Fără să acuzăm oameni sau instituții, principii sau decizii, faptul că ne manifestăm, în toate colțurile Bătrânei Europe,  pentru respectarea  drepturilor familiei și ale copilului (înțelese diferit de la o regiune la alta, de la o țară la alta), că dezbatem comportamente și idealuri sociale, că ieșim în stradă și manifestăm pașnic, în fața instituțiilor fundamentale, pentru „a atrage atenția” nu înseamnă altceva, printre altele, decât că apropierea dintre noi, locuitori ai minunatului și unicului Continent prin diversitatea infinită și principial respectată, continuă, se adâncește și lucrul acesta ne face bine.

Drama familiei Bodnariu, lângă care mă aflu sufletește  încă de la începutul tristei povești, simt că este mult ușurată de mișcarea impresionantă de solidaritate ce s-a format, crescând de la o zi la alta, în jurul acestor oameni care trebuie să-și crească copiii în liniște și în respectul legilor funcționale din spațiul în care locuiesc.

Parinții și copiii Bodnariu trebuie ajutați de statul norvegian, de statul român, de fiecare dintre noi, cei care ne aflăm în corul vocilor Europei!

Și o vom face, fără să distrugem comunicarea, dimpotrivă, ajutând ca aceasta să vindece o rană,  să nu o lase să se cangreneze sau să se extindă.

Vezi și:

http://www.intermediatv.ro/2016/01/15/protest-pentru-cauza-bodnariu/

http://suceavalive.ro/sanda-maria-ardeleanu-alaturi-de-familia-bodnariu/

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: