Susținem o Lege a salarizării unitare bazată pe profesionalism și echitate

PNL susține o Lege a salarizării unitare bazată pe profesionalism și echitate, dezaprobând ferm folosirea acestui proiect ca instrument electoral.

O lege a salarizării, modernă și ancorată la realitatea economică actuală, reprezintă o necesitate, un proiect care trebuie dezbătut, cu seriozitate și în deplină transparență. Fiecare angajat din sectorul bugetar trebuie să cunoască perspectiva și criteriile după care este evaluat, precum și nivelul de salarizare aferent fiecărei trepte.

După adoptarea acestei Legi trebuie să avem certitudinea că ea va fi pusă în aplicare, în baza metodologiei, a calendarului stabilit și a principiilor economice corecte.

La reuniunea Ligii Aleșilor Locali PNL, care a avut loc pe 19 septembrie,  la Brașov,  s-a adoptat Rezoluția pe tema Legii salarizării unitare. PNL solicită:
–        desecretizarea și publicarea integrală a proiectului Legii
salarizării unitare;
–        consultări publice între Guvern-sindicate-partide politice
în vederea ajungerii la un larg consens în societate;
–        informarea societății privind impactul bugetar al cheltuielilor ce rezultă din proiectul  Legii salarizării unitare precum și cu privire la sursele bugetare;
–        respectarea obiectivului principal al Legii salarizării
unitare prin reducerea diferențelor de salarizare între cel mai mic și cel mai mare salariu;
–        simplificarea sistemului de salarizare a bugetarilor prin
aplicarea unor coeficienți de ierarhizare care să asigure echitate și predictibilitate;
–        stimularea tinerilor competenți, prin oferirea de salarii de încadrare motivante și a unor modalități de promovare flexibile pentru a intra și rămâne în rândul personalului bugetar;
–        acordarea măririlor salariale, în mod proporțional, tuturor categoriilor de bugetari, în vederea eliminării diferențelor nejustificate și inechitabile.

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: