7 iulie 2015, la Suceava

 

Suceava a trăit ieri la cele mai înalte cote ale incandescenței estivale, dar și emoționale.

Vizita Președintelui Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, întâmpinat și însoțit de Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, este o filă de aur din istoria recentă a Cetății noastre.

Comunitatea academică a trăit evenimentul cu emoție și un plus de responsabilitate. Cu toții, așa cum este și firesc, ne-am gândit, în acest context irepetabil, la viitorul Universității noastre, la idealul ei de afirmare, la rolul său strategic în regiune, în Europa.

Nu e întâmplător faptul că pe 7 iulie 2015, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a avut loc întâlnirea istorică a președinților celor două state de limbă română. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a reprezentat, începând cu 1990, un important loc de temelie pentru marea construcție românească. În spatele instituției rămân oamenii care nu încetează să militeze pentru apropierea dintre cele două state.

Președintele Republicii Moldova și Președintele României ne-au onorat munca și nobilul ideal. Le mulțumesc din toată inima!

7 iulie 2015 va rămâne o dată la răscruce de timpuri, unică și încărcată de numeroase semnificații.

Universitatea „Ștefan cel Mare” este validată, pentru mult timp de acum înainte, ca o instituție de învățământ de referință în spațiul românesc, un spațiu al diplomației academice, al viitorului.

 

Prof. DHC Sanda-Maria ARDELEANU

Deputat PNL de Suceava

 

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: