Vești bune la început de Sesiune parlamentară

Astăzi se deschide o nouă sesiune parlamentară, cu proiecte legislative proaspete, dar și cu unele în curs de dezbatere, cu altele, e drept, uitate prin sertarele comisiilor.

Simt că, mai mult ca altădată, există determinare pentru a se găsi voință politică transpartinică, atât de necesară în dialogul legislativ.

Partidul Național Liberal are deja o listă însemnată de priorități legislative, unele ce țin de cadrul general al activităților politice, cum ar fi pachetul legilor electorale, legea finanțării partidelor politice, votul prin corespondență, reducerea numărului de parlamentari, dar și o serie de inițiative legislative pe domenii precum CULTURA. Proiectul Legii finanțării revistelor de cultură reprezentative din România și Proiectul de Lege privind instituirea timbrului cultural sunt doar două dintre propunerile legislative aflate în procedură parlamentară și care vor fi susținute cu prioritate în această sesiune.

Din partea democrat-liberalilor, există un număr de 93 de proiecte legislative inițiate, dintre care 13 așteaptă votul în plen, 52 acte normative se află în comisii, spre dezbatere, iar 28 la Senat.

Urez colegilor parlamentari o sesiune rodnică și multe proiecte menite să îmbunătățească viata cetățeanului român.

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: