La Ziua Culturii Naționale (I)

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale dar și al zilei nașterii Marelui Poet, Mihai Eminescu, îi felicit pe toți cei care iubesc cultura română și care se exprimă prin vorba emoționantă dar și prin gestul simplu cotidian. Nu întâmplător Ziua Culturii Naționale coincide cu Ziua Marelui Poet. Avem nevoie să redeschidem cărțile lui Eminescu, avem nevoie să ne cunoaștem clasicii, avem nevoie să ne încurajăm scriitorii și artiștii contemporani. Ziua Culturii Naționale ne reamintește măcar de aceste sfinte îndatoriri.

De Ziua Culturii Naționale mă voi afla, la București, la Reuniunea Comitetului Director al Alianței Civilizațiilor ONU, în cadrul căreia principala temă de discuție și decizie va fi instituirea diplomei “Dimitrie Cantemir”.

Diploma “Dimitrie Cantemir” se dorește a fi o distincție acordată periodic unor persoane cu contribuții deosebite la realizarea obiectivelor Alianței Civilizațiilor ONU. Scopul acordării acestei distincţii, cu valoare simbolică şi morală, este stimularea creativităţii şi activismului în elaborarea şi punerea în aplicare a Planurilor Naţionale de Acţiune pentru Alianţa Civilizaţiilor, precum şi creşterea vizibilităţii acestora.

Voi susține toate demersurile care vor conduce la o intensificare a promovării culturii naționale și îmi doresc ca diploma “Dimitrie Cantemir” să devină una din cele mai importante distincții oferite în spațiul românesc.

1511324_10152129870794381_1640396945_n

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: