Până când?

În calitate de deputat al sucevenilor, alături de colegii parlamentari ai noului PNL, doresc să-i asigur pe cetățenii orașului nostru că vom depune și vom susține amendamente la Proiectul Legii Bugetului de Stat pe 2015, în care se vor regăsi  principalele obiective de interes local, regional și național de pe raza municipiului și județului Suceava.

În același timp, îmi exprim îngrijorarea legat de declarațiile politicianiste ale unor consilieri locali și lideri de partid care, se pare, au pierdut total legătura cu realitatea și cu obiectivele mandatului pentru care au fost votați de cetățeni.

S-a ajuns la politizarea nevoii de amenajare a unei grădinițe în Cartierul Obcini, promisă și așteptată de ani de zile de copii și părinți. S-a blocat de către Primăria Suceava, prin abandonarea cu rea-credință a operațiunii de clasare a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava în rândul obiectivelor de patrimoniu (interesele unor grupuri fiind mult mai importanate!). În fiecare zi suntem amenințați că se poate și mai rău, în fiecare zi lipsa de răspundere și imoralitatea diriguitorilor treburilor municipalității ne întăresc sentimentul că suntem în permanență ținta disprețului lor profund.

Da, stimați responsabili ai destinelor orașului nostru, ați reușit cea mai mare performanță din ultimele decenii: să faceți din Suceava un târg obscur, fără infrastructură rutieră modernă, fără instituții culturale, fără grija față de elevii și studenții care rebegesc de frig prin școli și, ce e mai trist, fără speranță.

În Republica Moldova, se alocă pentru învățământ 8% din PIB. La Chișinău, primarul Chirtoacă finanțează mese calde în școli. La Suceava, ne hrănim cu gargară politică și ofense adresate în fiecare minut omului de rând.

În numele cetățenilor care ne-au votat, vom face un casus belli din dreptul copiilor de a intra în sistemul de educație și de a beneficia de condiții demne de o Românie europeană, din dreptul sucevenilor de a avea acces la locuri de muncă dar și la apă caldă și încălzire în casele lor, la cultură, la civilizație.

Nu pot, totuși, să nu mă întreb până când vom mai suporta fărădelegea sub semnul căreia trăim clipă de clipă la Suceava.

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: