În România, bolnavii de HIV/SIDA sunt lăsați să moară

După incredibila declarație a „Ministrului Culturii fără cultură”, Daniel Barbu, referitoare la fondurile destinate  bolnavilor de HIV/SIDA, lucrurile au evoluat, poate nu surprinzător pentru unii care au și spus: „Știa ministrul ce zice!”, înspre o adevărată tragedie națională. Din luna decembrie, mai întâi au fost sistate toate fondurile în programul HIV/SIDA, apoi acestea, la sfârșitul lunii ianuarie, au fost deblocate în unele județe, printre care și județul Suceava, în proporție de maxim 30%.

Știam despre această situație din presa suceveană, dar și de la unii pacienți care ni s-au adresat la cabinetul parlamentar. Am crezut că este vorba despre o sincopă și că situația se va rezolva. De altfel, Ministrul Sănătății s-a grăbit să dezinformeze din nou, anunțând deblocarea acestor fonduri și rezolvarea problemei.

Minciuni peste minciuni, în stilul cu care ne-a obișnuit această Guvernare!

Trăiesc și împărtășesc drama acestor oameni care strigă după ajutor peste tot, bat la toate ușile, doar, doar cineva se va îndura și îi va salva!

Compătimesc alături de medicii care se văd nevoiți „să dea cu zarul” pentru a ști către cine vor merge fondurile insuficiente și pe cine vor lăsa să moară.

O țară a nimănui, o țară în care fiecare clipă înseamnă un efort de rezistență!

Stimați Colegi parlamentari, oameni buni, Vă transmit strigătul acestor semeni care mor sub ochii noștri din cauza unei Guvernări incompetente. Vă rog să verificați în județele, în colegiile Dumneavoastră, această situație și să-i obligăm, într-un efort comun, pe cei în drept să-și facă datoria.

Dar cu cine să vorbim: cu un ministru demisionar, cu un nominalizat încă nenăscut ministru, cu un Prim-ministru încurcat în ițele politicii pe care nu știe să le desfacă, lăsând țara neguvernată și bolnavii să moară …

Și, în tot acest timp, ASF-iștii prosperă, instalați în venituri fabuloase, prefăcându-se că lucrează pentru țară și lăudându-se cu donațiile lor. Dacă e așa, stimați domni și doamne de la ASF, faceți o mică chetă, simbolică pentru dumneavoastră, și salvați viețile bolnavilor de HIV/SIDA rămași fără tratament!

Accesați MEMORIUL ASOCIATIEI RED RIBBON FALTICENI-SUCEAVA

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: