Întrebare – 09.09.2013

Parlamentul României
Camera Deputaţilor
Grupul Parlamentar al Partidului Democrat Liberal

 

           ÎNTREBARE          

09.09.2013

 

Adresată: Domnului Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale

De către: Sanda-Maria ARDELEANU, Deputat PDL de Suceava

Obiectul întrebării: Măsuri de încurajare a atașamentului tinerilor din Republica Moldova față de educația, cultura, spiritualitatea și valorile românești

 

Stimate Domnule Ministru Remus Pricopie,

 

Vă aduc în atenție două dintre propunerile cu care organizații ale tinerilor din Republica Moldova au venit către mine în această perioadă, propuneri pe care m-am angajat să le susțin, considerându-le două măsuri concrete în vederea stimulării atașamentului tinerilor moldoveni față de educația, cultura, spiritualitatea și valorile românești.

Prima dintre acestea vizează crearea în cadrul Ministerului Educației Naționale a unui birou special responsabil cu integrarea culturală și socială a studenților și elevilor barasarabeni aflați la studii în România. Printre prioritățile acestui birou s-ar afla și regândirea sistemului de selecţie pentru bursele acordate tinerilor din Republica Moldova.

Ce-a de-a doua propunere constă în posibilitatea ca tinerii români care învaţă în afara graniţelor țării, în special cei din Republica Moldova, să poată participa la olimpiadele şcolare organizate în România.

Stimate Domnule Ministru Remus Pricopie, Vă rog să îmi comunicați care este opinia Ministerului pe care îl conduceți cu privire la cele două propuneri prezentate precum și termenele concrete, în cazul în care Ministerul Educației Naționale le agrează.

 

Rog primirea unui răspuns în scris şi oral.

Vă mulţumesc.

Cu deosebită consideraţie,

Deputat PDL,

Prof. univ. dr. Sanda-Maria ARDELEANU

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: